Receptbeskrivning

Ciderkokt kyckling med äpple och lök

Ingredienser för
900 g potatis
4 dl hönsbuljong
3 dl äppelcider
4 kycklingfiléer
2.5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
majsstärkelse
1 äpple
1 rödlök
200 g sockerärter


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Koka potatisen.Koka upp hönsbuljong och äppelcider, lägg i kycklingfiléerna. Koka sakta ca 15 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C. Lyft upp kycklingen på ett fat.Häll grädden i buljongen och koka ihop den i ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Red eventuellt av såsen med majsstärkelse utrört i lite vatten.Skär äpplet i klyftor och ta bort kärnorna. Skala och skär rödlöken i fina klyftor. Koka äpplen, lök och sockerärter ca 2 minuter i såsen. Smaka av med salt och peppar.Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg tillbaka den i såsen.Servera kycklingfiléerna med potatisen.För allaLäs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Visningar: 445
Inlagt 2011-08-30 21:45:58