Receptbeskrivning

Fläskytterfilé med svampsås och vitlöksrostad sötpotatis

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Fläskytterfilé med svampsås och vitlöksrostad sötpotatis

500g fläskytterfilé
2tsk timjan
1st vitlöksklyfta
800g sötpotatis

SÃ¥s
300g champinjoner- eller 30–40 g torkad svamp
2st schalottenlökar
1krm curry
1msk vetemjöl
1dl crème fraiche
1msk konc kalvfond
smör
salt
nymald svartpeppar

Tillbehör
sallad

Sätt ugnen på 225°. Lägg svampen i blöt i ca 15 min, om torkad svamp används. Krydda fläskytterfilén med timjan, 1 tsk salt och 2 krm peppar.

Smält 2 msk smör i en liten kastrull. Skala och pressa i vitlöken. Skrubba och skär sötpotatisen i tjocka skivor. Lägg dem på en plåt. Krydda med 1/2 tsk salt och pensla dem med vitlökssmöret. Ugnsstek potatisskivorna mitt i ugnen i ca 15 min.

Bryn köttet runtom i en stekpanna. Linda in köttet i aluminiumfolie eller bakplåtspapper. Sätt i en köttermometer och tillaga köttet mitt i ugnen vid sidan av sötpotatisen tills innertemperaturen är 70°. Låt köttet vila i ca 10 min innan det skärs i skivor.

Sås: Ansa och skiva eller hacka färsk svamp. Krama ut vattnet ur blötlagd svamp. Skala och finhacka löken. Torka ur stekpannan och stek svamp, lök och curry i 1 msk smör. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

Strö över mjöl. Rör ner 2 dl vatten, crème fraiche och fond. Häll i skyn som bildats från köttet. Rör om och låt koka upp. Sjud såsen i ca 3 min.

Servera köttet med sötpotatis, sås och sallad.

Visningar:
Inlagt 2024-04-13 06:01:02