Receptbeskrivning
Köttfärssoppa med vitkål
Ingredienser
för
1 st gul lök
500 g blandfärs
2 st vitlöksklyftor
salt & vitpeppar
0.5 dl tomatpuré
1 frp krossade tomater 390g
1 l vatten
3 st buljongtärning
2 st morötter
7 dl vitkål skuren
1 dl grädde
500 g blandfärs
2 st vitlöksklyftor
salt & vitpeppar
0.5 dl tomatpuré
1 frp krossade tomater 390g
1 l vatten
3 st buljongtärning
2 st morötter
7 dl vitkål skuren
1 dl grädde
Beskrivning
Gör soppan i en stor gjutjärnsgryta eller använd tex. en stekpanna först och lägg över allt i en gryta när vätskan tillsätts.
1. Skala och hacka lök. Fräs lök och köttfärs i smör eller olja. Salta och peppra. Pressa ner vitlök.
2. Rör ner tomatpuré, krossade tomater och vatten. Hetta upp. Lägg i buljongtärningar. Låt smälta.
3. Skala och riv morötter. Skär vitkål i bitar. Lägg ner morötter och vitkål i soppan. Låt soppan småputtra i ca 15 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Runda av soppan med grädde.
Servera köttfärssoppan med tex. en klick gräddfil, yoghurt eller creme fraiche och hackad persilja.
1. Skala och hacka lök. Fräs lök och köttfärs i smör eller olja. Salta och peppra. Pressa ner vitlök.
2. Rör ner tomatpuré, krossade tomater och vatten. Hetta upp. Lägg i buljongtärningar. Låt smälta.
3. Skala och riv morötter. Skär vitkål i bitar. Lägg ner morötter och vitkål i soppan. Låt soppan småputtra i ca 15 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Runda av soppan med grädde.
Servera köttfärssoppan med tex. en klick gräddfil, yoghurt eller creme fraiche och hackad persilja.
Visningar:
Inlagt 2024-04-17 06:30:33

