Receptbeskrivning

Köttfärssoppa med vitkål

Ingredienser för
1 st gul lök
500 g blandfärs
2 st vitlöksklyftor
salt & vitpeppar
0.5 dl tomatpuré
1 frp krossade tomater 390g
1 l vatten
3 st buljongtärning
2 st morötter
7 dl vitkål skuren
1 dl grädde


  40 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Gör soppan i en stor gjutjärnsgryta eller använd tex. en stekpanna först och lägg över allt i en gryta när vätskan tillsätts.

1. Skala och hacka lök. Fräs lök och köttfärs i smör eller olja. Salta och peppra. Pressa ner vitlök.

2. Rör ner tomatpuré, krossade tomater och vatten. Hetta upp. Lägg i buljongtärningar. Låt smälta.

3. Skala och riv morötter. Skär vitkål i bitar. Lägg ner morötter och vitkål i soppan. Låt soppan småputtra i ca 15 min. Smaka av med salt och vitpeppar. Runda av soppan med grädde.

Servera köttfärssoppan med tex. en klick gräddfil, yoghurt eller creme fraiche och hackad persilja.


Visningar:
Inlagt 2024-04-17 06:30:33