Receptbeskrivning

Chocolate chip cookies med påskägg

Ingredienser för


  10 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Ingredienser:
200 g vetemjöl (3,3 dl)
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
115 g rumstempererat smör
90 g strösocker (1 dl)
100 g farinsocker (1,25 dl)
1 ägg
1 tsk vaniljpulver
200 g mjölkchoklad
100 g mandelchokladägg

Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).

2. Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt i en bunke och ställ åt sidan.

3. Rör samman smör, strösocker, farinsocker och vaniljpulver tills det blir krämigt.

4. Rör ner ägget och till sist mjölet.

5. Grovhacka mjölkchokladen och chokladäggen. Blanda ner all choklad och hälften av chokladäggen i degen.

6. Klicka ut degen på bakplåtspapper på plåt. Ca 15 kakor ska det bli. Tryck ner resten av chokladäggen på toppen av kakorna.

7. Grädda i 10-12 minuter tills de fått fin färg men ännu är mjuka. Ta ut dem. Sätt ett glas eller en kakring över och snurra så att de blir runda och lite bulliga. Låt dem svalna på plåten.

Visningar:
Inlagt 2024-04-21 13:54:18