Receptbeskrivning

Snabb glutenfri daimtårta

Ingredienser för
300 g mandelmassa
3 st ägg
Topping
200 g ljus choklad
1 dl vispgrädde
1 msk smör
28 g daim (1/2 dubbeldaim)


  40 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Riv mandelmassan grovt.

2. Vispa upp äggen i en bunke med elvisp. Tillsätt den rivna mandelmassan och vispa lite till med elvispen tills allt blandat sig.

3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

4. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.

5. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning på låg värme i en kastrull på spisen tillsammans med grädden. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Häll den ovanpå kakan.

6. Hacka daimen grovt och strö den ovanpå toppingen. Ställ kallt tills toppingen har stelnat. Ta sedan bort kanterna på formen.

Visningar:
Inlagt 2024-04-24 09:42:42