Receptbeskrivning

Chokladrutor med vaniljglasyr och kokos

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Chokladrutor med vaniljglasyr och kokos 24st

4st ägg
4dl strösocker
3½dl vetemjöl
¾dl kakao
1msk bakpulver
1msk vaniljsocker
2dl kokhett vatten

Topping
200g smör
2dl strösocker
2tsk vaniljsocker
2st äggulor
riven kokos


Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjölet med kakao, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i smeten tillsammans med vattnet.

Häll smeten i en liten långpanna, ca 25x35 cm, med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.

Topping: Bryn smöret lätt under omrörning. Akta så det inte blir bränt. Rör i sockret och och låt småkoka 1 minut. Ta från värmen.

Rör i vaniljsocker och äggulor. Rör samman till en slät glasyr. Värm under omrörning tills första bubblan syns. Låt svalna. Rör om då och då.

Bred glasyren på kakan. Låt stelna. Strö på kokos och skär i rutor.

Visningar:
Inlagt 2024-04-25 17:24:07