Receptbeskrivning
Marinerade kycklingspett med kebabkrydda
Ingredienser
för
Beskrivning
Marinerade kycklingspett med kebabkrydda
Kycklingspett
400g kycklinginnerfiléer
1msk ketjap manis
1st riven vitlöksklyfta
2tsk kebabkrydda (shawarmakrydda)
Serveringsförslag
hummus, tzatziki och tabbouleh
valfria grönsaker, t ex gurka, morötter, blomkål och selleri
valfria ostar, t ex fetaost och labneh (yoghurtbollar)
Lägg träspetten i blöt i god tid.
Sätt ugnen på 200°.
Skär kyckling i avlånga bitar och lägg i en skål med ketjap manis, vitlök och kebabkrydda. Blanda och trä upp på blötlagda spett.
Grilla i ugnen i ca 12 minuter.
Servera med grönsaker, ostar och såser, t ex hummus, tzatziki och tabbouleh.
Kycklingspett
400g kycklinginnerfiléer
1msk ketjap manis
1st riven vitlöksklyfta
2tsk kebabkrydda (shawarmakrydda)
Serveringsförslag
hummus, tzatziki och tabbouleh
valfria grönsaker, t ex gurka, morötter, blomkål och selleri
valfria ostar, t ex fetaost och labneh (yoghurtbollar)
Lägg träspetten i blöt i god tid.
Sätt ugnen på 200°.
Skär kyckling i avlånga bitar och lägg i en skål med ketjap manis, vitlök och kebabkrydda. Blanda och trä upp på blötlagda spett.
Grilla i ugnen i ca 12 minuter.
Servera med grönsaker, ostar och såser, t ex hummus, tzatziki och tabbouleh.
Visningar:
Inlagt 2024-05-19 19:19:29






30 min