Receptbeskrivning

Marinerade kycklingspett med kebabkrydda

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Marinerade kycklingspett med kebabkrydda

Kycklingspett

400g kycklinginnerfiléer
1msk ketjap manis
1st riven vitlöksklyfta
2tsk kebabkrydda (shawarmakrydda)

Serveringsförslag

hummus, tzatziki och tabbouleh

valfria grönsaker, t ex gurka, morötter, blomkål och selleri

valfria ostar, t ex fetaost och labneh (yoghurtbollar)




Lägg träspetten i blöt i god tid.

Sätt ugnen på 200°.

Skär kyckling i avlånga bitar och lägg i en skål med ketjap manis, vitlök och kebabkrydda. Blanda och trä upp på blötlagda spett.

Grilla i ugnen i ca 12 minuter.

Servera med grönsaker, ostar och såser, t ex hummus, tzatziki och tabbouleh.

Visningar:
Inlagt 2024-05-19 19:19:29