Receptbeskrivning
Polkagrischeesecake
Ingredienser
för
Beskrivning
Polkagrischeesecake
3st ägg
1,5dl socker
2tsk vaniljsocker
200g naturell cream cheese
3dl vispgrädde
4dl polkagrisar
200g digestivekex
75g smält smör
Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och häll äggvitorna i en annan.
Vispa samman socker, vaniljsocker och äggulor till en pösig smet.
Tillsätt philadelphiaosten och rör till en jämn och fin smet.
Vispa grädden i en egen bunke. Rör därefter ner den vispade grädden i färskostsmeten.
Vispa äggvitorna till ett fast skum och rör sedan försiktigt ner dem också i smeten.
Lägg polkagrisarna i en fryspåse och banka lite lätt. Tillsätt sedan 3 dl av krosset i smeten.
Krossa kexen fint och blanda dem med smöret. Tryck ut kexblandningen i botten på en springform.
Häll i smeten i formen och toppa med resten av de krossade polkagrisarna.
Ställ in i frysen i minst 4 h.
Ta ut cheesecaken ut frysen ca 20 minuter innan servering och sen är det bara att njuta i fulla drag!
3st ägg
1,5dl socker
2tsk vaniljsocker
200g naturell cream cheese
3dl vispgrädde
4dl polkagrisar
200g digestivekex
75g smält smör
Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och häll äggvitorna i en annan.
Vispa samman socker, vaniljsocker och äggulor till en pösig smet.
Tillsätt philadelphiaosten och rör till en jämn och fin smet.
Vispa grädden i en egen bunke. Rör därefter ner den vispade grädden i färskostsmeten.
Vispa äggvitorna till ett fast skum och rör sedan försiktigt ner dem också i smeten.
Lägg polkagrisarna i en fryspåse och banka lite lätt. Tillsätt sedan 3 dl av krosset i smeten.
Krossa kexen fint och blanda dem med smöret. Tryck ut kexblandningen i botten på en springform.
Häll i smeten i formen och toppa med resten av de krossade polkagrisarna.
Ställ in i frysen i minst 4 h.
Ta ut cheesecaken ut frysen ca 20 minuter innan servering och sen är det bara att njuta i fulla drag!
Visningar:
Inlagt 2024-05-30 17:02:41






30 min