Receptbeskrivning

Polkagrischeesecake

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Polkagrischeesecake


3st ägg
1,5dl socker
2tsk vaniljsocker
200g naturell cream cheese
3dl vispgrädde
4dl polkagrisar
200g digestivekex
75g smält smör


Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och häll äggvitorna i en annan.

Vispa samman socker, vaniljsocker och äggulor till en pösig smet.

Tillsätt philadelphiaosten och rör till en jämn och fin smet.

Vispa grädden i en egen bunke. Rör därefter ner den vispade grädden i färskostsmeten.

Vispa äggvitorna till ett fast skum och rör sedan försiktigt ner dem också i smeten.

Lägg polkagrisarna i en fryspåse och banka lite lätt. Tillsätt sedan 3 dl av krosset i smeten.

Krossa kexen fint och blanda dem med smöret. Tryck ut kexblandningen i botten på en springform.

Häll i smeten i formen och toppa med resten av de krossade polkagrisarna.

Ställ in i frysen i minst 4 h.

Ta ut cheesecaken ut frysen ca 20 minuter innan servering och sen är det bara att njuta i fulla drag!

Visningar:
Inlagt 2024-05-30 17:02:41