Receptbeskrivning

Jordgubb- och rabarberkladdkaka

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Jordgubbs- och rabarberkladdkaka, recept

125g smör
2dl socker
1 gnutta salt
1msk vaniljsocker
2st ägg
2 1/2dl vetemjöl
ca 250g färska jordgubbar
ca 20cm rabarber
florsocker

Smält smöret och låt svalna något.

Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt sedan äggen ett i tagen och rör tills smeten är smidig.
Kläm fast ett bakpapper i en springform.

Häll i smeten och stick ner halverade jordgubbar och skivad rabarber i.

Grädda kakan i 180 C, ca 25 min. Den ska vara fast men kladdig. Låt svalna och ställ i kylen ett par h.

Serveras kall med lättvispad grädde. Sikta gärna över lite florsocker innan servering. YUMMI säger jag bara!!

Visningar:
Inlagt 2024-05-30 17:09:38