Receptbeskrivning
Jordgubb- och rabarberkladdkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Jordgubbs- och rabarberkladdkaka, recept
125g smör
2dl socker
1 gnutta salt
1msk vaniljsocker
2st ägg
2 1/2dl vetemjöl
ca 250g färska jordgubbar
ca 20cm rabarber
florsocker
Smält smöret och låt svalna något.
Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt sedan äggen ett i tagen och rör tills smeten är smidig.
Kläm fast ett bakpapper i en springform.
Häll i smeten och stick ner halverade jordgubbar och skivad rabarber i.
Grädda kakan i 180 C, ca 25 min. Den ska vara fast men kladdig. Låt svalna och ställ i kylen ett par h.
Serveras kall med lättvispad grädde. Sikta gärna över lite florsocker innan servering. YUMMI säger jag bara!!
125g smör
2dl socker
1 gnutta salt
1msk vaniljsocker
2st ägg
2 1/2dl vetemjöl
ca 250g färska jordgubbar
ca 20cm rabarber
florsocker
Smält smöret och låt svalna något.
Rör ner de torra ingredienserna och tillsätt sedan äggen ett i tagen och rör tills smeten är smidig.
Kläm fast ett bakpapper i en springform.
Häll i smeten och stick ner halverade jordgubbar och skivad rabarber i.
Grädda kakan i 180 C, ca 25 min. Den ska vara fast men kladdig. Låt svalna och ställ i kylen ett par h.
Serveras kall med lättvispad grädde. Sikta gärna över lite florsocker innan servering. YUMMI säger jag bara!!
Visningar:
Inlagt 2024-05-30 17:09:38






30 min