Receptbeskrivning

Tartar av färsk tonfisk och wasabi majonnäs

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Tartar av färsk tonfisk och wasabimajonnäs 3-4 pers


100g wontondeg- vårrulledeg eller filodeg
75g tonfisk- färsk eller fryst
0,5dl mango- tärnad fryst
0,5tsk rostad sesamolja
0,5tsk ingefära- riven
Majonnäs med wasabi och rostad sesamolja
0,5dl majonnäs- hemlagad eller Hellman's
0,5msk wasabipasta
0,5tsk rostad sesamolja

Garnering
smörgåskrasse

1tsk furikake

Sätt ugnen på 200°.
Skär degen i rutor ca 6 x 6 cm och tryck ner dem i en minimuffinsform. Används filodeg behöver man lägga dubbla degark i formarna. Det blir deg över som går bra att frysa in igen.

Grädda ”skålarna” mitt i ugnen i 3–5 min. Låt svalna innan de tas ur formarna eller låt dem stå kvar i plåten tills de ska fyllas.

Skär tonfisken i små fina tärningar. Skär mangon i lika stora tärningar som fisken. Blanda fisk och mango med sesamolja och ingefära.

Majonnäs: Rör samman majonnäs med wasabi och sesamolja.

Klicka eller spritsa ut en liten klick majonnäs i varje skål precis före servering. Lägg på ca 2 tsk av tonfisktartaren. Strö över smörgåskrasse och furikake.

Visningar:
Inlagt 2024-06-08 14:27:59