Receptbeskrivning
Krämig kycklinggryta med italienska smaker
Ingredienser
för
1 kg kycklinglårfilé
200 g färskost
1 dl soltorkade tomater
1 dl riven parmesanost
3 dl vatten
0.5 dl vitt vin
2 msk kycklingfond
2 st vitlöksklyfta finhackad
2 st schalottenlök finhackad
olivolja & smör
salt & peppar
färsk basilika
200 g färskost
1 dl soltorkade tomater
1 dl riven parmesanost
3 dl vatten
0.5 dl vitt vin
2 msk kycklingfond
2 st vitlöksklyfta finhackad
2 st schalottenlök finhackad
olivolja & smör
salt & peppar
färsk basilika
Beskrivning
1.Stek kycklingen tills gyllene, ta upp och lägg åt sidan på en plåt eller tallrik.
2.Fräs schalottenlöken och vitlöken i samma djupa stekpanna som kycklingen stektes.
3.Häll på vitt vin och koka in.
4.Häll på vatten och kycklingfond och lägg i färskost och låt koka upp.
5.Vänd ner soltorkade tomater och parmesanost och lägg tillbaka den stekta kycklingen och låt sjuda på medelhög värme, gärna under lock, i ca 20 minuter. Kolla med en stektermometer att kycklingen är ca 70 grader i innertemperatur!
6.Toppa med färsk basilika och mer strimlade soltorkade tomater!
7.Servera rätten med en krämig potatispuré och lite goda grönsaker.
2.Fräs schalottenlöken och vitlöken i samma djupa stekpanna som kycklingen stektes.
3.Häll på vitt vin och koka in.
4.Häll på vatten och kycklingfond och lägg i färskost och låt koka upp.
5.Vänd ner soltorkade tomater och parmesanost och lägg tillbaka den stekta kycklingen och låt sjuda på medelhög värme, gärna under lock, i ca 20 minuter. Kolla med en stektermometer att kycklingen är ca 70 grader i innertemperatur!
6.Toppa med färsk basilika och mer strimlade soltorkade tomater!
7.Servera rätten med en krämig potatispuré och lite goda grönsaker.
Visningar:
Inlagt 2024-06-16 05:49:16

