Receptbeskrivning
Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär
Ingredienser
för
Pannacotta
1 st gelatinblad 0.5 st vaniljstång
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk
Marinerade bär
4 dl bär 2 tsk strösocker
1 st limeklyftor
Hallonpuré
250 g hallonsylt Beskrivning
1. Pannacotta: Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar.
2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning.
3. Häll upp blandningen i portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 4 timmar.
4. Marinerade bär: Skär ev. bären i mindre bitar. Lägg den i en skål och strö över socker och rivet limeskal.
5. Hallonpuré: Mixa hallonen och passera dem genom en sil.
6. Garnera pannacottan med bär och servera hallonpurén till.
2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning.
3. Häll upp blandningen i portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 4 timmar.
4. Marinerade bär: Skär ev. bären i mindre bitar. Lägg den i en skål och strö över socker och rivet limeskal.
5. Hallonpuré: Mixa hallonen och passera dem genom en sil.
6. Garnera pannacottan med bär och servera hallonpurén till.
Visningar:
Inlagt 2024-08-22 17:30:16






10 min