Receptbeskrivning

Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär

Ingredienser för
Pannacotta
1 st gelatinblad
0.5 st vaniljstång
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk
Marinerade bär
4 dl bär
2 tsk strösocker
1 st limeklyftor
Hallonpuré
250 g hallonsylt


  10 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Pannacotta: Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar.

2. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning.

3. Häll upp blandningen i portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 4 timmar.

4. Marinerade bär: Skär ev. bären i mindre bitar. Lägg den i en skål och strö över socker och rivet limeskal.

5. Hallonpuré: Mixa hallonen och passera dem genom en sil.

6. Garnera pannacottan med bär och servera hallonpurén till.

Visningar:
Inlagt 2024-08-22 17:30:16