Receptbeskrivning
Glutenfri rabarberpaj
Ingredienser
för
Deg
1 dl mandelmjöl 2 dl havregryn glutenfria
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
1 dl sötmandel hackad
Fyllning
500 g rabarber 4 msk strösocker
0.75 msk potatismjöl
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
2. Skär rabarbern i ca 1 cm skivor. Blanda rabarber, socker och potatismjöl och lägg i en pajform.
3. Blanda mandelmjöl, havregryn, socker och vaniljsocker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg för hand. Eller mixa allt i en matberedare.
4. Blanda ner den hackade mandeln i smuldegen och fördela den över rabarbern i formen.
5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min till fin färg. Servera med vaniljsås.
2. Skär rabarbern i ca 1 cm skivor. Blanda rabarber, socker och potatismjöl och lägg i en pajform.
3. Blanda mandelmjöl, havregryn, socker och vaniljsocker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg för hand. Eller mixa allt i en matberedare.
4. Blanda ner den hackade mandeln i smuldegen och fördela den över rabarbern i formen.
5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min till fin färg. Servera med vaniljsås.
Visningar:
Inlagt 2024-08-22 17:38:29