Receptbeskrivning
Kycklingpanna med purjo, dragon och dijon
Ingredienser
för
Beskrivning
Kycklingpanna med purjo, dragon och purjo
500g kycklingbröstfiléer
1st purjolök
2st vitlöksklyftor
1 knippe färsk dragon, ca 3-4 stjälkar
1msk dijonsenap
2dl lätt-crème fraiche 15%
2dl kycklingbuljong från tärning eller flaska
Servering
pasta, sallad, ris eller rostade grönsaker
Skär kycklingen i mindre bitar.
Ansa, skiva och skölj purjolöken, skala och riv vitlöken. Repa dragonbladen från kvistarna och hacka.
Bryn kycklingen väl i en het panna med lite matfett tills gyllene runtom, salta och peppra.
Tillsätt purjolök och vitlök och fräs några minuter tills mjukt. Tillsätt sedan crème fraiche, buljong och dijon och låt sjuda tills kycklingen är tillagad, 10-15 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med nykokt pasta, sallad, ris eller rostade grönsaker.
500g kycklingbröstfiléer
1st purjolök
2st vitlöksklyftor
1 knippe färsk dragon, ca 3-4 stjälkar
1msk dijonsenap
2dl lätt-crème fraiche 15%
2dl kycklingbuljong från tärning eller flaska
Servering
pasta, sallad, ris eller rostade grönsaker
Skär kycklingen i mindre bitar.
Ansa, skiva och skölj purjolöken, skala och riv vitlöken. Repa dragonbladen från kvistarna och hacka.
Bryn kycklingen väl i en het panna med lite matfett tills gyllene runtom, salta och peppra.
Tillsätt purjolök och vitlök och fräs några minuter tills mjukt. Tillsätt sedan crème fraiche, buljong och dijon och låt sjuda tills kycklingen är tillagad, 10-15 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med nykokt pasta, sallad, ris eller rostade grönsaker.
Visningar:
Inlagt 2024-09-22 14:41:16






30 min