Receptbeskrivning
Hoisinkyckling med nudlar och grönkål
Ingredienser
för
Beskrivning
Hoisinkyckling med nudlar och grönkål
kycklinginnerfiléer
1 msk kinesisk soja
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk sesamolja
1 dl hoisinsås
1 lime pressad
1 msk. finriven färsk ingefära
1 tsk klar honung
1 färsk röd chilifrukt, 0.333 finhackad, resten tunt skivad
200 g färsk grönkål
2 msk olja
2 tsk flingsalt
1 paket äggnudlar
2 msk rostade sesamfrön
1 st lime
Skär kycklingen i bitar och blanda den med soja. Stek kycklingen i en stekpanna. Salta och peppra.
Blanda sesamolja, hoisinsås, limesaft, ingefära, honung och chili.
Riv grönkålen i småbitar och stek den mjuk i en annan stekpanna tillsammans med den skivade chilin. Strö över flingsalt.
Koka nudlarna enligt beskrivningen på paketet.
Häll såsen över kycklingen och sjud några minuter så kycklingen blir genomstekt.
Blanda allt på ett stort fat. Strö över sesamfrön och servera med extra hoisinsås och klyftor med lime.
kycklinginnerfiléer
1 msk kinesisk soja
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk sesamolja
1 dl hoisinsås
1 lime pressad
1 msk. finriven färsk ingefära
1 tsk klar honung
1 färsk röd chilifrukt, 0.333 finhackad, resten tunt skivad
200 g färsk grönkål
2 msk olja
2 tsk flingsalt
1 paket äggnudlar
2 msk rostade sesamfrön
1 st lime
Skär kycklingen i bitar och blanda den med soja. Stek kycklingen i en stekpanna. Salta och peppra.
Blanda sesamolja, hoisinsås, limesaft, ingefära, honung och chili.
Riv grönkålen i småbitar och stek den mjuk i en annan stekpanna tillsammans med den skivade chilin. Strö över flingsalt.
Koka nudlarna enligt beskrivningen på paketet.
Häll såsen över kycklingen och sjud några minuter så kycklingen blir genomstekt.
Blanda allt på ett stort fat. Strö över sesamfrön och servera med extra hoisinsås och klyftor med lime.
Visningar:
Inlagt 2024-11-10 17:10:30