Receptbeskrivning
Sesamkyckling med grönsaksnudlar
Ingredienser
för
Beskrivning
Sesamkyckling med grönsaksnudlar
300g kycklingfilé
salt och peppar
Glaze
1msk flytande honung
2tsk japansk soja
2tsk sesamolja
½ finriven vitlöksklyfta
1tsk chipotlepasta
2krm ättiksprit 12 %
Servering
100g risnudlar (okokt vikt)
1 stor pak choi (ca 250 g)
½ röd paprika
1tsk rapsolja till stekning
1msk rostade sesamfrön
Sätt ugnen på 250°.
Glaze: Blanda honung, soja, olja, vitlök, chipotlepasta och ättiksprit.
Lägg kycklingen i en ugnsform, salta och peppra. Bred ut hälften av glazen över kycklingen och tillaga i ugn ca 10 min.
Tillaga nudlarna enl anv på förp. Skiva och stek pak choi och paprika hastigt i olja, salta och peppra och blanda med nudlarna.
Servera nudlarna med kycklingen och den sparade glazen, strö över sesamfrön.
300g kycklingfilé
salt och peppar
Glaze
1msk flytande honung
2tsk japansk soja
2tsk sesamolja
½ finriven vitlöksklyfta
1tsk chipotlepasta
2krm ättiksprit 12 %
Servering
100g risnudlar (okokt vikt)
1 stor pak choi (ca 250 g)
½ röd paprika
1tsk rapsolja till stekning
1msk rostade sesamfrön
Sätt ugnen på 250°.
Glaze: Blanda honung, soja, olja, vitlök, chipotlepasta och ättiksprit.
Lägg kycklingen i en ugnsform, salta och peppra. Bred ut hälften av glazen över kycklingen och tillaga i ugn ca 10 min.
Tillaga nudlarna enl anv på förp. Skiva och stek pak choi och paprika hastigt i olja, salta och peppra och blanda med nudlarna.
Servera nudlarna med kycklingen och den sparade glazen, strö över sesamfrön.
Visningar:
Inlagt 2024-12-03 17:14:26






30 min