Receptbeskrivning
Kolasnittar med pepparkaka och choklad
Ingredienser
för
Beskrivning
Kolasnittar med pepparkaka och choklad 30st
100g rumsvarmt smör
1dl strösocker
2msk ljus sirap
1½msk pepparkakskrydda
2½dl vetemjöl
1tsk bakpulver
10st choklad, färdig chokladtryffel
2st hårda pepparkakor
Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör, socker, sirap och pepparkakskryddor smidigt med elvisp.
Blanda mjöl, bakpulver och tillsätt. Fortsätt vispa på låg- eller medelhastighet till en smulig massa. Arbeta sedan ihop det sista till en smidig deg för hand.
Dela degen i två delar och forma till avlånga rullar, ca 35 cm långa och ca 1 cm höga.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med mellanrum, de flyter ut.
Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter, håll uppsikt. Längderna ska flyta ut och bli bredare.
Hacka chokladtryffeln grovt eller bara dela i mindre bitar.
Ta ut längderna, lägg på den hackade chokladtryffeln i mitten på längderna. Tryffeln smälter efter ca 1 minut. Bre ut den något när smält och smula över hård pepparkaka.
Låt svalna lite och skär sedan längderna i ca 30 bitar.
100g rumsvarmt smör
1dl strösocker
2msk ljus sirap
1½msk pepparkakskrydda
2½dl vetemjöl
1tsk bakpulver
10st choklad, färdig chokladtryffel
2st hårda pepparkakor
Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör, socker, sirap och pepparkakskryddor smidigt med elvisp.
Blanda mjöl, bakpulver och tillsätt. Fortsätt vispa på låg- eller medelhastighet till en smulig massa. Arbeta sedan ihop det sista till en smidig deg för hand.
Dela degen i två delar och forma till avlånga rullar, ca 35 cm långa och ca 1 cm höga.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med mellanrum, de flyter ut.
Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter, håll uppsikt. Längderna ska flyta ut och bli bredare.
Hacka chokladtryffeln grovt eller bara dela i mindre bitar.
Ta ut längderna, lägg på den hackade chokladtryffeln i mitten på längderna. Tryffeln smälter efter ca 1 minut. Bre ut den något när smält och smula över hård pepparkaka.
Låt svalna lite och skär sedan längderna i ca 30 bitar.
Visningar:
Inlagt 2024-12-03 17:16:46






30 min