Receptbeskrivning

Kolasnittar med pepparkaka och choklad

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kolasnittar med pepparkaka och choklad 30st

100g rumsvarmt smör
1dl strösocker
2msk ljus sirap
1½msk pepparkakskrydda
2½dl vetemjöl
1tsk bakpulver
10st choklad, färdig chokladtryffel
2st hårda pepparkakor


Sätt ugnen på 175°.

Vispa smör, socker, sirap och pepparkakskryddor smidigt med elvisp.

Blanda mjöl, bakpulver och tillsätt. Fortsätt vispa på låg- eller medelhastighet till en smulig massa. Arbeta sedan ihop det sista till en smidig deg för hand.

Dela degen i två delar och forma till avlånga rullar, ca 35 cm långa och ca 1 cm höga.

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med mellanrum, de flyter ut.

Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter, håll uppsikt. Längderna ska flyta ut och bli bredare.

Hacka chokladtryffeln grovt eller bara dela i mindre bitar.

Ta ut längderna, lägg på den hackade chokladtryffeln i mitten på längderna. Tryffeln smälter efter ca 1 minut. Bre ut den något när smält och smula över hård pepparkaka.













Låt svalna lite och skär sedan längderna i ca 30 bitar.

Visningar:
Inlagt 2024-12-03 17:16:46