Receptbeskrivning
Saffranspasta med kyckling och soltorkade tomater
Ingredienser
för
500 g valfri pasta
3 st kycklingfileér
2 st paket saffran a 0,5 gram
2 st vitlöksklyftor
1 st schalottenlök
200 g soltorkade tomater
60 g färsk spenat
3 dl grädde
1 msk olivolja
salt & peppar
1 dl kokt pastavatten
3 st kycklingfileér
2 st paket saffran a 0,5 gram
2 st vitlöksklyftor
1 st schalottenlök
200 g soltorkade tomater
60 g färsk spenat
3 dl grädde
1 msk olivolja
salt & peppar
1 dl kokt pastavatten
Beskrivning
Sätt på pastavattnet och koka pastan enligt anvisningar men 1 min kortare än koktid. Tillsätt salt (1 msk per liter vatten) och lite olivolja. Skär lök och vitlöken i små bitar.
Strimla kycklingen i små bitar, värm upp en stekpanna med lite olivolja och stek kycklingen så den får färg. Salta och peppra.
Skala och hacka vitlöken och lägg ner den med kycklingen.
Lägg i saffran och strimlade soltorkade tomater. Häll i grädden, låt koka ihop och puttra i några minuter medan pastan kokar. Vänd ner färsk spenat lite i taget. Ta upp 1 dl kokt pastavatten och vänd ner med kycklingröran, blir krämigt. Ta mer pastavatten om du vill ha mer sås.
Lägg i pastan när den är kokt i såsen och vänd runt allt. Servera i en gryta eller stor fat mitt på bordet.
Strimla kycklingen i små bitar, värm upp en stekpanna med lite olivolja och stek kycklingen så den får färg. Salta och peppra.
Skala och hacka vitlöken och lägg ner den med kycklingen.
Lägg i saffran och strimlade soltorkade tomater. Häll i grädden, låt koka ihop och puttra i några minuter medan pastan kokar. Vänd ner färsk spenat lite i taget. Ta upp 1 dl kokt pastavatten och vänd ner med kycklingröran, blir krämigt. Ta mer pastavatten om du vill ha mer sås.
Lägg i pastan när den är kokt i såsen och vänd runt allt. Servera i en gryta eller stor fat mitt på bordet.
Visningar:
Inlagt 2024-12-17 07:57:39

