Receptbeskrivning

Chokladdrömtårta

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Chokladdrömtårta 10bitar

Bottnar:
300g smör
200g siktat vetemjöl
600g socker
6st ägg
1,5dl kakao
1st vaniljstång

Fyllning:
150g rumsvarmt smör
675g rumsvarm philadelphia
480g siktat florsocker
100g siktat kakao

Värm ugnen till 180 grader. Smöra tre kakformar med löstagbar kant som är 23 cm i diametern och lägg bakplåtspapper i botten. ”Bröa” med kakao på kanterna. Smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen. Tillsätt sockret och vispa väl, tillsätt äggen och vispa väl, tillsätt mjöl, kakao samt fröna av en vaniljstång och vispa väl. Fördela smeten i kakformarna och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Kakan kommer inte stiga speciellt mycket, kakan skall vara kladdig i mitten. Låt kladdkakorna svalna helt på ett galler.

Fyllning:
Lägg Philadelphiaost och smör i en bunke och vispa i ca 4 minuter eller tills den är ljus och krämig. Vänd ner florsocker och kakao, blanda väl. Montera tårtan med att börja med att lägga en utav tårtbottnarna på ett tårtfat och bred på 1/3 del av frostningen. Upprepa med resterande två lager.

Visningar:
Inlagt 2024-12-21 13:52:57