Receptbeskrivning
Kladfkaka med choklad och hasselnöt
Ingredienser
för
Beskrivning
Kladdkaka med choklad- och hasselnöt
Kaka
150g smör
2dl strösocker
3st ägg
3 1/2dl (210 g) vetemjöl
1dl kakao
ca 1 1/2dl Nutella eller hasselnötsmassa
Topping
200g mörk choklad
2dl hasselnötter, rostade och skalade
Kaka: Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diaÂmeter, med bakplÃ¥tspapper. Smält smöret i mikron eller i en kastrull pÃ¥ spisen. Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda mjöl och kakao, sikta och vispa ner i äggÂsmeten tillsammans med smöret. Häll smeten i formen. Klicka hasselnötsmassan över kakan och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10-12 minuter. LÃ¥t svalna och lossa sedan formens kant.
Topping: Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Hacka nötterna grovt och rör ner dem i chokladen. Bred toppingen över kakan och låt stelna i kylen.
Kaka
150g smör
2dl strösocker
3st ägg
3 1/2dl (210 g) vetemjöl
1dl kakao
ca 1 1/2dl Nutella eller hasselnötsmassa
Topping
200g mörk choklad
2dl hasselnötter, rostade och skalade
Kaka: Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 centimeter i diaÂmeter, med bakplÃ¥tspapper. Smält smöret i mikron eller i en kastrull pÃ¥ spisen. Vispa ihop socker och ägg lätt. Mät upp och blanda mjöl och kakao, sikta och vispa ner i äggÂsmeten tillsammans med smöret. Häll smeten i formen. Klicka hasselnötsmassan över kakan och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10-12 minuter. LÃ¥t svalna och lossa sedan formens kant.
Topping: Smält chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Hacka nötterna grovt och rör ner dem i chokladen. Bred toppingen över kakan och låt stelna i kylen.
Visningar:
Inlagt 2024-12-21 14:00:33






30 min