Receptbeskrivning
Pepparkakscheesecake med ädelost
Ingredienser
för
75 g smör
120 g pepparkakor
280 g mascarpone
2 dl creme fraiche
florsocker
vaniljsocker
daim krossad
1 nypa flingsalt
grädda
120 g pepparkakor
280 g mascarpone
2 dl creme fraiche
florsocker
vaniljsocker
daim krossad
1 nypa flingsalt
grädda
Beskrivning
Klä en avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter med plastfolie (för 12 port).
Smält matfettet. Krossa pepparkakorna i en mortel eller finfördela i en matberedare till ett smul. Blanda i matfettet.
Tryck ut hälften av pepparkaksblandningen så att den täcker botten av formen. Ställ i kylskåp för att stelna.
Fyllning: Mixa osten med crème fraichen i en matberedare. Mixa tills den är luftig och fast.
Bred ut ostsmeten jämt på pepparkaksmulet i formen. Fördela resten av ”smulet” på osten . Platta till och ställ kallt.
Vid servering skär cheesecaken i kuber och servera.
Smält matfettet. Krossa pepparkakorna i en mortel eller finfördela i en matberedare till ett smul. Blanda i matfettet.
Tryck ut hälften av pepparkaksblandningen så att den täcker botten av formen. Ställ i kylskåp för att stelna.
Fyllning: Mixa osten med crème fraichen i en matberedare. Mixa tills den är luftig och fast.
Bred ut ostsmeten jämt på pepparkaksmulet i formen. Fördela resten av ”smulet” på osten . Platta till och ställ kallt.
Vid servering skär cheesecaken i kuber och servera.
Visningar:
Inlagt 2024-12-24 07:42:47