Receptbeskrivning

Pepparkakscheesecake med ädelost

Ingredienser för
75 g smör
120 g pepparkakor
280 g mascarpone
2 dl creme fraiche
florsocker
vaniljsocker
daim krossad
1 nypa flingsalt
grädda


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Klä en avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter med plastfolie (för 12 port).

Smält matfettet. Krossa pepparkakorna i en mortel eller finfördela i en matberedare till ett smul. Blanda i matfettet.

Tryck ut hälften av pepparkaksblandningen så att den täcker botten av formen. Ställ i kylskåp för att stelna.

Fyllning: Mixa osten med crème fraichen i en matberedare. Mixa tills den är luftig och fast.

Bred ut ostsmeten jämt på pepparkaksmulet i formen. Fördela resten av ”smulet” på osten . Platta till och ställ kallt.

Vid servering skär cheesecaken i kuber och servera.

Visningar:
Inlagt 2024-12-24 07:42:47