Receptbeskrivning
Kycklingbulgogi
Ingredienser
för
Tillbehör
1 st krispsallad 3 dl basmatiris
Rädissallad
2 msk risvinäger 1 tsk sesamfrön
60 g salladslök
1 msk strösocker
200 g rädisor
Koreansk chiliaioli
1 tsk flytande honung 0.5 tsk sesamolja
1 st vitlöksklyfta
0.5 msk sriracha
1 dl majonnäs
Kycklingbulgogi
700 g kycklinginnerfile 2 msk strösocker
2 tsk sriracha
3 st vitlöksklyftor
4 msk japansk soja
1 msk sesamolja
Beskrivning
1. Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Kycklingbulgogi: Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda ihop alla ingredienserna till kycklingbulgogin till en marinad förutom kycklingen. Skär kycklingen i munsstora bitar och lägg bitarna i marinaden. Låt marinera i minst 20 min eller mer, gärna över natten i kylskåp.
3. Rädissallad: Skiva rädisorna så tunt som möjligt, gärna på mandolin och skiva salladslöken. Blanda risvinäger och strösocker tills sockret har lösts upp. Häll över rädisor och salladslök, rör om och låt stå och dra i 15 min. Strössla sesamfrön på toppen.
4. Koreansk chiliaioli: Blanda samman majonnäs, gochujang/ srirachasås, honung, sesamolja och riven vitlök till en aioli.
5. Kycklingbulgogi: Stek kycklingen till gyllene och genomstekt.
Servera kycklingen med ris, koreansk chiliaioli, rädissallad och salladsblad.
2. Kycklingbulgogi: Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda ihop alla ingredienserna till kycklingbulgogin till en marinad förutom kycklingen. Skär kycklingen i munsstora bitar och lägg bitarna i marinaden. Låt marinera i minst 20 min eller mer, gärna över natten i kylskåp.
3. Rädissallad: Skiva rädisorna så tunt som möjligt, gärna på mandolin och skiva salladslöken. Blanda risvinäger och strösocker tills sockret har lösts upp. Häll över rädisor och salladslök, rör om och låt stå och dra i 15 min. Strössla sesamfrön på toppen.
4. Koreansk chiliaioli: Blanda samman majonnäs, gochujang/ srirachasås, honung, sesamolja och riven vitlök till en aioli.
5. Kycklingbulgogi: Stek kycklingen till gyllene och genomstekt.
Servera kycklingen med ris, koreansk chiliaioli, rädissallad och salladsblad.
Visningar:
Inlagt 2025-01-01 16:41:04