Receptbeskrivning
Kyckling med fetaost och ugnsrostad sötpotatis
Ingredienser
för
Beskrivning
Kyckling med fetaost och ugnsrostad sötpotatis
2st kycklingbröstfiléer(300 g)
½msk smör
salt och peppar
½ dl vitt vin
½ dl vatten
Sötpotatis
300g sötpotatis
1 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
½ msk olivolja
1msk citronhonung
35g färsk babyspenat
Topping
50g fetaost
1 msk torrostade pumpafrön
2 msk hackad färsk basilika
Sätt ugnen på 225°.
Skala och dela sötpotatisarna på längden. Skär sedan i 1 cm skivor. Blanda med olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugn 15–20 min. Blanda citronsaft, olja och citronhonung och häll över sötpotatisen i en skål. Vänd runt med spenaten vid servering.
Bryn kycklingfiléerna i smör, salta och peppra. Häll på vin och vatten och lägg på ett lock. Låt puttra ca 10 min tills kycklingens innertemperatur är 67°. Låt vila 5 min innan den skivas.
Smula fetaosten och blanda med pumpakärnor och basilika. Strö över kycklingen och servera med sötpotatisen blandad med spenaten.
2st kycklingbröstfiléer(300 g)
½msk smör
salt och peppar
½ dl vitt vin
½ dl vatten
Sötpotatis
300g sötpotatis
1 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
½ msk olivolja
1msk citronhonung
35g färsk babyspenat
Topping
50g fetaost
1 msk torrostade pumpafrön
2 msk hackad färsk basilika
Sätt ugnen på 225°.
Skala och dela sötpotatisarna på längden. Skär sedan i 1 cm skivor. Blanda med olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugn 15–20 min. Blanda citronsaft, olja och citronhonung och häll över sötpotatisen i en skål. Vänd runt med spenaten vid servering.
Bryn kycklingfiléerna i smör, salta och peppra. Häll på vin och vatten och lägg på ett lock. Låt puttra ca 10 min tills kycklingens innertemperatur är 67°. Låt vila 5 min innan den skivas.
Smula fetaosten och blanda med pumpakärnor och basilika. Strö över kycklingen och servera med sötpotatisen blandad med spenaten.
Visningar:
Inlagt 2025-02-09 15:40:22

