Receptbeskrivning
Fläskfilé pasta
Ingredienser
för
Beskrivning
Fläskfilé pasta
Fläskfilé pasta
400g tagliatelle
300g oxfilé
250g kantareller 
1msk rapsolja- + 1 msk + 1 msk
0,5tsk salt- + 0,5 tsk
1krm nymald svartpeppar- + 1 krm
1st rödlök
2st vitlöksklyftor
3dl vispgrädde
1msk konc oxfond
1msk rosmarin- hackad
1msk timjan- hackad
1 knippa bladpersilja
Skär svampen i bitar. Stek den i 1 msk olja i en rykande het panna tills den blir gyllene och knaprig. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg svampen åt sidan.
Halvera oxfilén på mitten och skär den i tunna skivor. Bryn köttet i 1 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg köttet åt sidan.
Skala och skär rödlök i tunna klyftor. Skala och hacka vitlök. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja tills löken börjar bli mjuk. Häll på grädde och fond och tillsätt örterna. Låt puttra i ca 5 min.
Koka upp rikligt med saltat pastavatten. Koka pastan 1 minut mindre än anvisning pÃ¥ förpackningen. Hacka persiljan.Â
Blanda ner svamp och kött i såsen och koka upp snabbt. Häll av pastan och vänd ner den i såsen tillsammans med hälften av persiljan. Strö över resterande persilja och servera genast.
Fläskfilé pasta
400g tagliatelle
300g oxfilé
250g kantareller 
1msk rapsolja- + 1 msk + 1 msk
0,5tsk salt- + 0,5 tsk
1krm nymald svartpeppar- + 1 krm
1st rödlök
2st vitlöksklyftor
3dl vispgrädde
1msk konc oxfond
1msk rosmarin- hackad
1msk timjan- hackad
1 knippa bladpersilja
Skär svampen i bitar. Stek den i 1 msk olja i en rykande het panna tills den blir gyllene och knaprig. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg svampen åt sidan.
Halvera oxfilén på mitten och skär den i tunna skivor. Bryn köttet i 1 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg köttet åt sidan.
Skala och skär rödlök i tunna klyftor. Skala och hacka vitlök. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja tills löken börjar bli mjuk. Häll på grädde och fond och tillsätt örterna. Låt puttra i ca 5 min.
Koka upp rikligt med saltat pastavatten. Koka pastan 1 minut mindre än anvisning pÃ¥ förpackningen. Hacka persiljan.Â
Blanda ner svamp och kött i såsen och koka upp snabbt. Häll av pastan och vänd ner den i såsen tillsammans med hälften av persiljan. Strö över resterande persilja och servera genast.
Visningar:
Inlagt 2025-02-28 18:41:55

