Receptbeskrivning
Baconlindade kycklingfiléer med färskost fyllning
Ingredienser
för
Beskrivning
Baconlindade kycklingfiléer med färskostfyllning
4 st kycklingbröstfiléer
4 msk valfri smaksatt färskost t ex tomat
8 blad färsk basilika
140g skivad bacon
2 msk smör eller margarin
3 msk ketjap manis
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 krm kryddmix med chilipeppar ex chili explosion
3 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa kycklingfiléerna. Skär ett längsgående snitt i filéerna. Peta in färskosten tillsammans med basilikabladen.
Linda baconskivor runt filéerna. Fäst med tandpetare.
Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn kycklingen runt om.
Blanda ketjap manis, tomatpuré, vitlök, chili och grädde. Häll blandningen i en eldfast form och placera kycklingen i formen. Krydda.
Baka i ugnens mitt ca 30 minuter.
Ta ut, garnera med kryddgrönt och servera med rostade rotfrukter.
4 st kycklingbröstfiléer
4 msk valfri smaksatt färskost t ex tomat
8 blad färsk basilika
140g skivad bacon
2 msk smör eller margarin
3 msk ketjap manis
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 krm kryddmix med chilipeppar ex chili explosion
3 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Putsa kycklingfiléerna. Skär ett längsgående snitt i filéerna. Peta in färskosten tillsammans med basilikabladen.
Linda baconskivor runt filéerna. Fäst med tandpetare.
Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn kycklingen runt om.
Blanda ketjap manis, tomatpuré, vitlök, chili och grädde. Häll blandningen i en eldfast form och placera kycklingen i formen. Krydda.
Baka i ugnens mitt ca 30 minuter.
Ta ut, garnera med kryddgrönt och servera med rostade rotfrukter.
Visningar:
Inlagt 2025-03-17 19:01:53

