Receptbeskrivning
Thaiinspirerad kycklingfärsgryta
Ingredienser
för
Beskrivning
Kryddig thaigryta med kycklingfärs
2st gula lökar
400g morötter
5cm färsk ingefära
1 färsk röd chilifrukt, t.ex spansk peppar
2msk olja
500g kycklingfärs
400ml kokosmjölk
1½ dl blandad kycklingbuljong, av flaska eller tärning
½ msk röd currypasta
200g färsk spenat
salt, nymalen svartpeppar
Servering:
färsk koriander
salta jordnötter
kanske lite sesamolja
ris eller vad ni tycker passat
Skala och skiva löken tunt, tvätta och skiva moroten (skala om du vill), skala och riv ingefäran, hacka chilin fint.
Stek grönsakerna försiktigt på låg värme i oljan i en sauté (stekpanna med högre kant). När de är mjuka, tillsätt färsen och höj värmen lite. Stek tills färsen är helt genomstekt, ca 10 minuter.
2st gula lökar
400g morötter
5cm färsk ingefära
1 färsk röd chilifrukt, t.ex spansk peppar
2msk olja
500g kycklingfärs
400ml kokosmjölk
1½ dl blandad kycklingbuljong, av flaska eller tärning
½ msk röd currypasta
200g färsk spenat
salt, nymalen svartpeppar
Servering:
färsk koriander
salta jordnötter
kanske lite sesamolja
ris eller vad ni tycker passat
Skala och skiva löken tunt, tvätta och skiva moroten (skala om du vill), skala och riv ingefäran, hacka chilin fint.
Stek grönsakerna försiktigt på låg värme i oljan i en sauté (stekpanna med högre kant). När de är mjuka, tillsätt färsen och höj värmen lite. Stek tills färsen är helt genomstekt, ca 10 minuter.
Visningar:
Inlagt 2025-04-06 17:24:13

