Receptbeskrivning
*krämig lövbiffspasta med svamp, pinjenötter
Ingredienser
för
400 g lövbiff
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
3 dl grädde
1 dl rödvin
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soja
1 st kvist färsk rosmarin
1 krm riven muskotnöt
salt och nymalen svartpeppar
250 g kastanjechampinjoner
1 st vitlöksklyfta
1 dl färsk hackad persilja
parmesan
rostade pinjenötter
ruccola
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
3 dl grädde
1 dl rödvin
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soja
1 st kvist färsk rosmarin
1 krm riven muskotnöt
salt och nymalen svartpeppar
250 g kastanjechampinjoner
1 st vitlöksklyfta
1 dl färsk hackad persilja
parmesan
rostade pinjenötter
ruccola
Beskrivning
1. Rosta pinjenötter i en het och torr stekpanna. Passa noga så att de inte bränns.
2. Skiva svamp och hacka vitlöken fint. Hacka persilja och ställ åt sidan.
3. Hacka lök och skiva köttet i strimlor. Finhacka rosmarinen.
4. Koka upp pastavatten.
5. För bästa smak – stek lövbiffen snabbt på hög värme i en blandning av smör och olivolja tills det har fått lite färg. Sänk värmen och tillsätt lök och vitlök som får steka med till dess att de mjuknat lite. Häll i grädde, rödvin, oxfond, soja och muskotnöt och låt koka ihop på medelhög värme under cirka 10-15 minuter.
6. Under tiden såsen kokar, stek svampen i torr panna med lite salt. Svampen brukar vätska av sig en hel del, häll då gärna av denna vätska i pastasåsen. Tillsätt sedan vitlök och smör som får steka med. När svampen nästan är klar, tillsätt finhackad persilja.
7. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Vill man ha den al dente brukar det vara lagom att låta den koka en minut mindre än vad det står på paketet.
8. Smaka av pastasåsen medan pastan kokar och tillsätt eventuellt mer salt, nymald svartpeppar eller lite mer oxfond.
9. Riv parmesanost.
10. Servera direkt när pastan är klar! Lägg upp pastan i halvdjupa skålar och skeda över den krämiga lövbiffssåsen. Toppa med den vitlöksstekta svampen, nyriven parmesan, rostade pinjenötter.
11. Tips: Vill du ha något grönt till passar ruccola bra till denna rätt.
2. Skiva svamp och hacka vitlöken fint. Hacka persilja och ställ åt sidan.
3. Hacka lök och skiva köttet i strimlor. Finhacka rosmarinen.
4. Koka upp pastavatten.
5. För bästa smak – stek lövbiffen snabbt på hög värme i en blandning av smör och olivolja tills det har fått lite färg. Sänk värmen och tillsätt lök och vitlök som får steka med till dess att de mjuknat lite. Häll i grädde, rödvin, oxfond, soja och muskotnöt och låt koka ihop på medelhög värme under cirka 10-15 minuter.
6. Under tiden såsen kokar, stek svampen i torr panna med lite salt. Svampen brukar vätska av sig en hel del, häll då gärna av denna vätska i pastasåsen. Tillsätt sedan vitlök och smör som får steka med. När svampen nästan är klar, tillsätt finhackad persilja.
7. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Vill man ha den al dente brukar det vara lagom att låta den koka en minut mindre än vad det står på paketet.
8. Smaka av pastasåsen medan pastan kokar och tillsätt eventuellt mer salt, nymald svartpeppar eller lite mer oxfond.
9. Riv parmesanost.
10. Servera direkt när pastan är klar! Lägg upp pastan i halvdjupa skålar och skeda över den krämiga lövbiffssåsen. Toppa med den vitlöksstekta svampen, nyriven parmesan, rostade pinjenötter.
11. Tips: Vill du ha något grönt till passar ruccola bra till denna rätt.
Visningar:
Inlagt 2025-04-18 07:44:22

