Receptbeskrivning
Minikanelbullecheesecake
Ingredienser
för
Beskrivning
Kanelbullecheesecake, 12 st
Digestivebotten:
200 g digestivekex
75 g smör
Fyllning:
300 g färskost
1,5 dl vispgrädde
2 tsk mald kanel
0,5 tsk kardemumma
1 dl florsocker
Dekoration:
Kexsmul
Pärlsocker

Mixa kexen till ett fint smul.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll det smälta smöret över kexsmulorna och blanda ihop, använd mer smör om det fortfarande är för smuligt. 
Använd det mesta av kexsmulet och fördela i 12 st muffinsformar, spar lite till att ha på toppen i slutet. Platta till med botten av ett litet glas eller liknande.
Vispa färskost, grädde, kanel och kardemumma riktigt krämigt.
Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en krämig fyllning.
Fördela fyllningen i alla muffinsformar, jag valde att spritsa den men man kan klicka ut den också.
Strö över lite kexsmul och pärlsocker.
Ställ i kylen och låt stå kallt ett par timmar innan servering.
Digestivebotten:
200 g digestivekex
75 g smör
Fyllning:
300 g färskost
1,5 dl vispgrädde
2 tsk mald kanel
0,5 tsk kardemumma
1 dl florsocker
Dekoration:
Kexsmul
Pärlsocker

Mixa kexen till ett fint smul.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Häll det smälta smöret över kexsmulorna och blanda ihop, använd mer smör om det fortfarande är för smuligt. 
Använd det mesta av kexsmulet och fördela i 12 st muffinsformar, spar lite till att ha på toppen i slutet. Platta till med botten av ett litet glas eller liknande.
Vispa färskost, grädde, kanel och kardemumma riktigt krämigt.
Sikta ner florsockret och vänd försiktigt ihop till en krämig fyllning.
Fördela fyllningen i alla muffinsformar, jag valde att spritsa den men man kan klicka ut den också.
Strö över lite kexsmul och pärlsocker.
Ställ i kylen och låt stå kallt ett par timmar innan servering.
Visningar:
Inlagt 2025-06-17 18:22:16

