Receptbeskrivning
Pastasallad med mozarella, pesto och rostade tomater
Ingredienser
för
Beskrivning
Pastasallad med pesto, rostade tomater och mozzarella
1krm salt
1st Rödlök
1krm svartpeppar
1,5msk olivolja
1tsk balsamvinäger
200g pesto
300g Körsbärskvisttomater
2st Avokado
200g Mozarella
400g Fusili
Värm ugnen till 175 grader.
Koka upp saltat vatten till pastan.
Halvera körsbärstomaterna och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över 0.5 msk olivolja och krydda med en nypa salt och peppar. Rosta tomaterna i ugnen i ca 20 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finstrimla lök och tärna avokado.
Sila av pastavattnet och spola pastan kall. Blanda pastan med pesto, 1 msk olivolja, vit balsamvinäger, rödlök och mozzarella i bitar.
Lägg upp pastan på ett fat och toppa med de rostade tomaterna och avokadon. Krydda med lite salt och peppar. Ät och njut!
1krm salt
1st Rödlök
1krm svartpeppar
1,5msk olivolja
1tsk balsamvinäger
200g pesto
300g Körsbärskvisttomater
2st Avokado
200g Mozarella
400g Fusili
Värm ugnen till 175 grader.
Koka upp saltat vatten till pastan.
Halvera körsbärstomaterna och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över 0.5 msk olivolja och krydda med en nypa salt och peppar. Rosta tomaterna i ugnen i ca 20 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finstrimla lök och tärna avokado.
Sila av pastavattnet och spola pastan kall. Blanda pastan med pesto, 1 msk olivolja, vit balsamvinäger, rödlök och mozzarella i bitar.
Lägg upp pastan på ett fat och toppa med de rostade tomaterna och avokadon. Krydda med lite salt och peppar. Ät och njut!
Visningar:
Inlagt 2025-07-05 17:38:55

