Receptbeskrivning
Knäckig hallonpaj
Ingredienser
för
Beskrivning
Knäckig hallonpaj 6-8port
Fyllning:
500g blåbär, färska eller frysta
0,5dl socker
2-3tsk potatismjöl (alt majsstärkelse)
Knäckig smuldeg:
175g smör
2dl strösocker
2krm salt
3dl havregryn
1,5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
0,5dl ljus sirap

Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).

Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke och lägg i pajformen.

I en annan bunke blandar du ihop strösocker, salt, havregryn, vetemjöl och bakpulver.
Smält smöret i en kastrull och häll sedan ner det i bunken tillsammans med sirap. Rör ihop till en jämn smet och klicka ut den ganska tätt på bärfyllningen. 

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills den fått fin färg.

Pajen är jättegod att servera direkt men det går utmärkt att servera den när den har svalnat helt.

Servera med en kula vaniljglass eller massor med vaniljsås!


Fyllning:
500g blåbär, färska eller frysta
0,5dl socker
2-3tsk potatismjöl (alt majsstärkelse)
Knäckig smuldeg:
175g smör
2dl strösocker
2krm salt
3dl havregryn
1,5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
0,5dl ljus sirap

Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).

Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke och lägg i pajformen.

I en annan bunke blandar du ihop strösocker, salt, havregryn, vetemjöl och bakpulver.
Smält smöret i en kastrull och häll sedan ner det i bunken tillsammans med sirap. Rör ihop till en jämn smet och klicka ut den ganska tätt på bärfyllningen. 

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills den fått fin färg.

Pajen är jättegod att servera direkt men det går utmärkt att servera den när den har svalnat helt.

Servera med en kula vaniljglass eller massor med vaniljsås!


Visningar:
Inlagt 2025-08-10 18:02:27






30 min