Receptbeskrivning

Kycklingwok med vitkål, rödlök och paprika 🌟⭐️

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Kycklingwok med vitkål, paprika och lök

300g strimlad kycklingbröstfiléer eller -lårfilé
100g vitkål
1st röd spetspaprika
1st rödlök
1msk rapsolja

Marinad
1 1/2 msk japansk soja
1msk chilisås
1/2msk sötströ
1tsk sesamolja
1krm svartpeppar

Servering
limeklyftor
1msk rostade sesamfrön
färsk koriander

Blanda ihop marinaden och blanda den sedan med kycklingen. Låt stå i rumstemperatur cirka 15 min.

Strimla kålen, paprikan och rödlöken. Stek i oljan i en stor stekpanna tills de mjuknat.
Tillsätt kycklingen med marinaden och stek under omrörning tills kycklingen är klar, cirka 7 minuter, smaka av med lime om det behövs.


Garnera med sesamfrön och koriander.

Visningar:
Inlagt 2025-08-24 04:48:46