Receptbeskrivning

Morotssoppa med ingefära, räkor och naanbröd

Ingredienser för
500 g morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 st ingefära färsk riven
2 msk olja
5 dl hönsbuljong
5 dl mjölk
salt och peppar
1 tsk sambal oelek
Tillbehör
1 burk räkor i lake
1 burk majskorn
1 naanbröd


  45 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Skala morötter, lök, vitlök och ingefära. Skär dem i mindre bitar och fräs dem i en kastrull med olja. Häll på buljong och mjölk. Låt koka tills morötterna är mjuka.Mixa soppan slät och smaksätt med salt, peppar och sambal oelek.Låt räkorna och majsen rinna av.Servera soppan tillsammans med räkor, majs och bröd.För allaLäs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Kontrollera att brödet inte innehåller mjölk.

Visningar: 378
Inlagt 2011-08-30 21:50:00