Receptbeskrivning
Kladdkakecookies med havssalt
Ingredienser
för
Beskrivning
Kladdkakecookies med havssalt 16st
100g mörk choklad (70%)
100g smör
2dl strösocker
1dl ljus sirap
2tsk vaniljsocker
2 1/2dl vetemjöl
1/2dl kakao
2st ägg
flingsalt
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en jämn smet.
Tillsätt socker, sirap, vaniljsocker, mjöl och kakao. Rör ner äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet. Ställ smeten i kylen ca 45 minuter eller tills den stelnat lite.
Sätt ugnen på 175°C.
Klicka ut 16 kakor med hjälp av två skedar på två bakpappersklädda plåtar (för 16 kakor). Grädda i mitten av ugnen 8–12 minuter, de ska vara lite kladdiga i mitten. Strö över flingsalt. Låt svalna.
100g mörk choklad (70%)
100g smör
2dl strösocker
1dl ljus sirap
2tsk vaniljsocker
2 1/2dl vetemjöl
1/2dl kakao
2st ägg
flingsalt
Hacka chokladen och lägg i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en jämn smet.
Tillsätt socker, sirap, vaniljsocker, mjöl och kakao. Rör ner äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet. Ställ smeten i kylen ca 45 minuter eller tills den stelnat lite.
Sätt ugnen på 175°C.
Klicka ut 16 kakor med hjälp av två skedar på två bakpappersklädda plåtar (för 16 kakor). Grädda i mitten av ugnen 8–12 minuter, de ska vara lite kladdiga i mitten. Strö över flingsalt. Låt svalna.
Visningar:
Inlagt 2025-09-03 17:05:01

