Receptbeskrivning
Grekiska burgare med yoghurtsås
Ingredienser
för
Beskrivning
Grekiska hamburgare med yoghurtsås
500g blandfärs
1st ägg
100g fetaost
salt och peppar
1st vitlöksklyfta
1dl hackad persilja
Yoghurtsås
½st gurka
flingsalt
2dl grekisk yoghurt 10 %
svartpeppar
Servering
4st stora salladsblad
12st skivor gurka
4st hamburgerbröd, gärna fullkorn
Rör samman färsen med ägg, smulad fetaost, salt och peppar. Pressa i vitlöken och rör ner persiljan i färsen.
Forma till fyra biffar och grilla några min på varje sida. Biffarna ska vara genomstekta. Pensla gärna gallret med lite olja så inte biffarna fastnar, rör inte för mycket på burgarna.
Yoghurtsås: Riv gurkan och lägg den att rinna av i ett durkslag. Salta lätt och låt den stå 15–20 min. Krama vätskan ur gurkan. Blanda gurka och yoghurt. Smaka av såsen med svartpeppar.
Lägg salladsblad och skivad gurka på underdelarna av hamburgerbröden. Lägg på biffarna och klicka på lite sås. Lägg på överdelarna.
500g blandfärs
1st ägg
100g fetaost
salt och peppar
1st vitlöksklyfta
1dl hackad persilja
Yoghurtsås
½st gurka
flingsalt
2dl grekisk yoghurt 10 %
svartpeppar
Servering
4st stora salladsblad
12st skivor gurka
4st hamburgerbröd, gärna fullkorn
Rör samman färsen med ägg, smulad fetaost, salt och peppar. Pressa i vitlöken och rör ner persiljan i färsen.
Forma till fyra biffar och grilla några min på varje sida. Biffarna ska vara genomstekta. Pensla gärna gallret med lite olja så inte biffarna fastnar, rör inte för mycket på burgarna.
Yoghurtsås: Riv gurkan och lägg den att rinna av i ett durkslag. Salta lätt och låt den stå 15–20 min. Krama vätskan ur gurkan. Blanda gurka och yoghurt. Smaka av såsen med svartpeppar.
Lägg salladsblad och skivad gurka på underdelarna av hamburgerbröden. Lägg på biffarna och klicka på lite sås. Lägg på överdelarna.
Visningar:
Inlagt 2025-09-08 18:18:20

