Receptbeskrivning
Kyckling med mozarella och salami
Ingredienser
för
Beskrivning
Kycklingfilé med mozzarella och salami
600g kycklingbröstfiléer
salt och peppar
1msk rapsolja
8st soltorkade tomater i olja
50g salami
150g mozzarellaost
20st blad färsk basilika
Risonisallad
200g risoni
150g champinjoner
1st gul lök
1msk smör
70g rucola
Örtsås
2dl crème fraiche 34 %
1st vitlöksklyfta
2msk hackad färsk basilika
Sätt ugnen på 225°.
Skär kycklingen i skivor, ca 2 cm tjocka. Krydda med salt och peppar och lägg dem i en oljad form. Tillaga 10 minuter i ugnen.
Ta ut kycklingen och varva den i formen med strimlade tomater, salami, mozzarella i bitar och 10 basilikablad. Gratinera högt upp i ugnen i 10 minuter.
Ta ut och lägg upp kycklingen, salamin och mozzarellan snyggt på ett uppläggningsfat. Garnera med resterande basilikablad.
Risonisallad: Tillaga risoni enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken och stek den i smör, krydda med salt och peppar. Blanda fräset med risoni, champinjoner och rucolasallad.
Örtsås: Blanda samman crème fraiche, riven vitlök och basilika och smaka av med salt och peppar. Servera såsen till kycklingen och risonisalladen.
600g kycklingbröstfiléer
salt och peppar
1msk rapsolja
8st soltorkade tomater i olja
50g salami
150g mozzarellaost
20st blad färsk basilika
Risonisallad
200g risoni
150g champinjoner
1st gul lök
1msk smör
70g rucola
Örtsås
2dl crème fraiche 34 %
1st vitlöksklyfta
2msk hackad färsk basilika
Sätt ugnen på 225°.
Skär kycklingen i skivor, ca 2 cm tjocka. Krydda med salt och peppar och lägg dem i en oljad form. Tillaga 10 minuter i ugnen.
Ta ut kycklingen och varva den i formen med strimlade tomater, salami, mozzarella i bitar och 10 basilikablad. Gratinera högt upp i ugnen i 10 minuter.
Ta ut och lägg upp kycklingen, salamin och mozzarellan snyggt på ett uppläggningsfat. Garnera med resterande basilikablad.
Risonisallad: Tillaga risoni enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken och stek den i smör, krydda med salt och peppar. Blanda fräset med risoni, champinjoner och rucolasallad.
Örtsås: Blanda samman crème fraiche, riven vitlök och basilika och smaka av med salt och peppar. Servera såsen till kycklingen och risonisalladen.
Visningar:
Inlagt 2025-09-08 18:21:02

