Receptbeskrivning

Kyckling med mozarella och salami

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kycklingfilé med mozzarella och salami

600g kycklingbröstfiléer
salt och peppar
1msk rapsolja
8st soltorkade tomater i olja
50g salami
150g mozzarellaost
20st blad färsk basilika

Risonisallad
200g risoni
150g champinjoner
1st gul lök
1msk smör
70g rucola

Örtsås
2dl crème fraiche 34 %
1st vitlöksklyfta
2msk hackad färsk basilika

Sätt ugnen på 225°.
Skär kycklingen i skivor, ca 2 cm tjocka. Krydda med salt och peppar och lägg dem i en oljad form. Tillaga 10 minuter i ugnen.
Ta ut kycklingen och varva den i formen med strimlade tomater, salami, mozzarella i bitar och 10 basilikablad. Gratinera högt upp i ugnen i 10 minuter.
Ta ut och lägg upp kycklingen, salamin och mozzarellan snyggt på ett uppläggningsfat. Garnera med resterande basilikablad.

Risonisallad: Tillaga risoni enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken och stek den i smör, krydda med salt och peppar. Blanda fräset med risoni, champinjoner och rucolasallad.

Örtsås: Blanda samman crème fraiche, riven vitlök och basilika och smaka av med salt och peppar. Servera såsen till kycklingen och risonisalladen.

Visningar:
Inlagt 2025-09-08 18:21:02