Receptbeskrivning
Kladdkaka med tosca
Ingredienser
för
Kladdkaka
200 g smör 100 g mörk choklad
4 st ägg
3 dl strösocker
3.5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
salt en nypa
Tosca
60 g smör 4.5 msk ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl vispgrädde
3 dl hackad mandel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en form (30×20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret tillsammans med chokladen på låg värme i en kastrull. Tag av från värmen och rör ner resterande ingrediser. Rör till en slät smet.
3. Bred ut smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 15 minuter. Gör nu toscan.
4. Toscasmet: Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt putta i 5 minuter under omrörning. Tag av från värmen.
5. Tag ut kladdkakan ur ugnen och häll över toscasmeten – nu kommer den att sjunka ner lite på sina ställen men det är ingen fara. Ställ tillbaka formen i ugnen och grädda i ytterligare 15-20 minuter, tills toscan fått en fin gyllene färg.
6. Tag ut och låt svalna. Ställ sedan i kylskåpet i minst fyra timmar, gärna längre.
7. Skär i rutor och servera gärna med lättvispad grädde och bär. Eller en kula vaniljglass!
2. Smält smöret tillsammans med chokladen på låg värme i en kastrull. Tag av från värmen och rör ner resterande ingrediser. Rör till en slät smet.
3. Bred ut smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 15 minuter. Gör nu toscan.
4. Toscasmet: Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt putta i 5 minuter under omrörning. Tag av från värmen.
5. Tag ut kladdkakan ur ugnen och häll över toscasmeten – nu kommer den att sjunka ner lite på sina ställen men det är ingen fara. Ställ tillbaka formen i ugnen och grädda i ytterligare 15-20 minuter, tills toscan fått en fin gyllene färg.
6. Tag ut och låt svalna. Ställ sedan i kylskåpet i minst fyra timmar, gärna längre.
7. Skär i rutor och servera gärna med lättvispad grädde och bär. Eller en kula vaniljglass!
Visningar:
Inlagt 2025-09-16 17:59:13






30 min.jpg)