Receptbeskrivning
Räkpasta med vitlök, chili, citron och parmesan
Ingredienser
för
500 g räkor stora
50 g smör
0.5 st citron saften av
1 dl parmesan finriven
1 st röd chili
2 st vitlöksklyftor
1 krm chilipulver
färsk persilja en näve
olivojla
salt och peppar
spagetti
50 g smör
0.5 st citron saften av
1 dl parmesan finriven
1 st röd chili
2 st vitlöksklyftor
1 krm chilipulver
färsk persilja en näve
olivojla
salt och peppar
spagetti
Beskrivning
Koka pastan enligt anvisning (glöm inte att salta vattnet). Spara ca 1 dl av pastavatten.
Under tiden:
1. Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme.
2. Fräs vitlök och chili tills det doftar, men låt det inte brännas.
3. Krydda räkor och häll ner dem i pannan och fräs hastigt tills de är genom varma (om de är råa – tills de är rosa).
4. Pressa citron, tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar. Häll lite av pastavattnet och en riven parmesan.
5. Vänd ner den nykokta pastan i pannan och rör om tills allt är krämigt och väl blandat.
6. Toppa med extra parmesan och persilja vid servering och njut!
Under tiden:
1. Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme.
2. Fräs vitlök och chili tills det doftar, men låt det inte brännas.
3. Krydda räkor och häll ner dem i pannan och fräs hastigt tills de är genom varma (om de är råa – tills de är rosa).
4. Pressa citron, tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar. Häll lite av pastavattnet och en riven parmesan.
5. Vänd ner den nykokta pastan i pannan och rör om tills allt är krämigt och väl blandat.
6. Toppa med extra parmesan och persilja vid servering och njut!
Visningar:
Inlagt 2025-09-16 18:14:46






10 min