Receptbeskrivning

Panzanellasallad med burratakräm

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Panzanellasallad

4st skivor bröd, gärna dagsgammalt
1msk olivolja
salt och peppar
500g tomater i olika färg och storlek
1st rödlök
1st kruka färsk basilika

Dressing
2st vitlöksklyftor
1dl olivolja
2msk rödvinsvinäger
2tsk dijonsenap
¾tsk salt
½tsk grovmalen svartpeppar

Burratakräm
100g burrata, avrunnen vikt
200g naturell färskost

Till servering
4st salsicciakorvar
kronärtskockor i olja

Sätt ugnen på 180° varmluft.

Skär brödet i stora tärningar. Blanda med olja, salt och peppar och rosta gyllene i ugnen i ca 10 minuter. Dela tomaterna, skala och skiva rödlöken tunt, repa basilikan. Lägg i en skål med brödet.

Skala och riv vitlöken och rör ihop ingredienserna till dressingen och häll dressingen över, rör runt. Låt dra i 10 minuter.

Häll av burratan väl. Mixa till en kräm med färskosten med stavmixer 30-60 sekunder, eller en elvisp. Smaka av med salt och peppar. Smeta ut krämen på tallrik och ringla över olivolja.

Grilla salsiccan eller ditt val av korv. Servera burratakrämen ihop med t.ex marinerade kronärtskockor och servera till den grillade korven och panzanellasalladen.

Visningar:
Inlagt 2025-10-13 16:25:52