Receptbeskrivning
Mozarellagratinerade Italienska köttbullar i tomatsås
Ingredienser
för
Beskrivning
Mozarellagratinerade italienska köttbullar i tomatsås
500g kycklingfärs
1/2dl mjölk
2msk pofiber
2msk kalvfond
2st ägg
1dl riven parmesan
2st gula lökar
svartpeppar
Tomatsås
2st hackade vitlöksklyftor
2msk tomatpuré
2 burk passerade tomater
3dl vatten
2tsk pizzakrydda
svartpeppar
Topping
2st mozarellabollar
1/2dl riven parmesan
Låt pofibern svälla tillsammans med mjölken och kalvfonden, under tiden så steker du den hackade löken så den blir mjuk och får lite lätt färg.
Rör sen i äggen, löken, parmesan, peppar och till sist ner med kycklingfärsen.
Forma dem till stora köttbullar med vattenblöta händer, lägg på vattenstänket skärbräda, stek dem sen i olja i en stor ugnssäker stekpanna tills de fått fin färg.
Ta pannan från värmen och lägg köttbullarna på ett fat.
Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.
Såsen gör du genom att skala och finhacka vitlöken, fräs den i stekpannan ca 1 min, rör sen i tomatpuré och låt fräsa i ca 30 sek. Tillsätt tomater, vatten, pizzakrydda, salt och peppar. Låt såsen sjuda ca 5 min,
Lägg sen i köttbullarna i såsen och sjud i 3-4min. Riv sen mozarellan i bitar och strö över köttbullarna, riv parmesan över och sen in i ugnen ca 10 min tills det fått fin färg och osten smält.
Servera med pasta eller som jag gjorde igår med smasched potatis.
500g kycklingfärs
1/2dl mjölk
2msk pofiber
2msk kalvfond
2st ägg
1dl riven parmesan
2st gula lökar
svartpeppar
Tomatsås
2st hackade vitlöksklyftor
2msk tomatpuré
2 burk passerade tomater
3dl vatten
2tsk pizzakrydda
svartpeppar
Topping
2st mozarellabollar
1/2dl riven parmesan
Låt pofibern svälla tillsammans med mjölken och kalvfonden, under tiden så steker du den hackade löken så den blir mjuk och får lite lätt färg.
Rör sen i äggen, löken, parmesan, peppar och till sist ner med kycklingfärsen.
Forma dem till stora köttbullar med vattenblöta händer, lägg på vattenstänket skärbräda, stek dem sen i olja i en stor ugnssäker stekpanna tills de fått fin färg.
Ta pannan från värmen och lägg köttbullarna på ett fat.
Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.
Såsen gör du genom att skala och finhacka vitlöken, fräs den i stekpannan ca 1 min, rör sen i tomatpuré och låt fräsa i ca 30 sek. Tillsätt tomater, vatten, pizzakrydda, salt och peppar. Låt såsen sjuda ca 5 min,
Lägg sen i köttbullarna i såsen och sjud i 3-4min. Riv sen mozarellan i bitar och strö över köttbullarna, riv parmesan över och sen in i ugnen ca 10 min tills det fått fin färg och osten smält.
Servera med pasta eller som jag gjorde igår med smasched potatis.
Visningar:
Inlagt 2025-10-26 18:08:07






30 min