Receptbeskrivning
Rostad krämig tomatsoppa
Ingredienser
för
Beskrivning
Rostad krämig tomatsoppa 4port
500g tomat, färska
1st röd paprika
1st rödlökar
chili
2 klyftor vitlök
5dl vatten
1st grönsaksbuljongtärning 
 färsk basilika
salt
peppar
Sätt ugnen på 200°
Skär tomaterna i grova bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Dela rödlöken i kvartar. Behåll skalet på vitlöksklyftorna.

Lägg tomater, paprika, rödlök, lite chiliflakes och vitlök på en plåt, ringla över olivolja.
Rosta i ugnen ca 30-40 minuter.
Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull.

Ta ut grönsakerna ur ugnen. Lyft bort vitlökarna och ta bort skalet. Lägg allt det rostade (ta även med allt vätska) i buljongkastrullen tillsammans med hälften av basilikan.

Koka upp och mixa slätt med stavmixer. Smaka av med salt och peppar, låt koka 5-8 minuter.

Servera gärna med vitlöksbröd, en klick creme fraich och toppa med en kvist basilika.
500g tomat, färska
1st röd paprika
1st rödlökar
chili
2 klyftor vitlök
5dl vatten
1st grönsaksbuljongtärning 
 färsk basilika
salt
peppar
Sätt ugnen på 200°
Skär tomaterna i grova bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Dela rödlöken i kvartar. Behåll skalet på vitlöksklyftorna.

Lägg tomater, paprika, rödlök, lite chiliflakes och vitlök på en plåt, ringla över olivolja.
Rosta i ugnen ca 30-40 minuter.
Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull.

Ta ut grönsakerna ur ugnen. Lyft bort vitlökarna och ta bort skalet. Lägg allt det rostade (ta även med allt vätska) i buljongkastrullen tillsammans med hälften av basilikan.

Koka upp och mixa slätt med stavmixer. Smaka av med salt och peppar, låt koka 5-8 minuter.

Servera gärna med vitlöksbröd, en klick creme fraich och toppa med en kvist basilika.
Visningar:
Inlagt 2025-11-08 11:50:45






30 min