Receptbeskrivning

Fläskfilé i ugn med svamptopping

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Fläskfilé i ugn med svamptopping

300g fläskfilé
salt och peppar
2st vitlöksklyftor
1msk smör

SÃ¥s
1dl vispgrädde
1dl vatten
1msk kalvfond
1msk balsamvinäger
½tsk torkad timjan
2tsk maizena mörk redning

Till servering
2 port ris eller pressad potatis
ev färsk timjan

Topping
100 g skogschampinjoner, eller vanliga
1st schalottenlök
1st vitlöksklyfta
5dt soltorkade tomater, i olja
1 msk smör
½ dl riven parmesanost

Putsa köttet och skär i skivor, salta och peppra. Skala och dela vitlöksklyftorna. Bryn köttet med vitlöken i smöret i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform.

Vispa ihop såsen i en kastrull, koka upp och smaka av med salt och peppar. Red med maizena och häll över köttet i formen. Tillaga mitt i ugnen på 200° ca 15 min.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Putsa och klyfta svampen. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Strimla tomaterna. Stek svamp, lök och vitlök i smöret tills löken mjuknat. Vänd ner tomaterna och stek tills allt fått lite färg. Salta och peppra.

Strö toppingen över köttet. Strö på osten. Gratinera i ugn ca 5 min

Garnera ev med färsk timjan och servera med riset.

Visningar:
Inlagt 2025-11-13 17:07:48