Receptbeskrivning
Fläskfilé i ugn med svamptopping
Ingredienser
för
Beskrivning
Fläskfilé i ugn med svamptopping
300g fläskfilé
salt och peppar
2st vitlöksklyftor
1msk smör
SÃ¥s
1dl vispgrädde
1dl vatten
1msk kalvfond
1msk balsamvinäger
½tsk torkad timjan
2tsk maizena mörk redning
Till servering
2 port ris eller pressad potatis
ev färsk timjan
Topping
100 g skogschampinjoner, eller vanliga
1st schalottenlök
1st vitlöksklyfta
5dt soltorkade tomater, i olja
1 msk smör
½ dl riven parmesanost
Putsa köttet och skär i skivor, salta och peppra. Skala och dela vitlöksklyftorna. Bryn köttet med vitlöken i smöret i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform.
Vispa ihop såsen i en kastrull, koka upp och smaka av med salt och peppar. Red med maizena och häll över köttet i formen. Tillaga mitt i ugnen på 200° ca 15 min.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Putsa och klyfta svampen. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Strimla tomaterna. Stek svamp, lök och vitlök i smöret tills löken mjuknat. Vänd ner tomaterna och stek tills allt fått lite färg. Salta och peppra.
Strö toppingen över köttet. Strö på osten. Gratinera i ugn ca 5 min
Garnera ev med färsk timjan och servera med riset.
300g fläskfilé
salt och peppar
2st vitlöksklyftor
1msk smör
SÃ¥s
1dl vispgrädde
1dl vatten
1msk kalvfond
1msk balsamvinäger
½tsk torkad timjan
2tsk maizena mörk redning
Till servering
2 port ris eller pressad potatis
ev färsk timjan
Topping
100 g skogschampinjoner, eller vanliga
1st schalottenlök
1st vitlöksklyfta
5dt soltorkade tomater, i olja
1 msk smör
½ dl riven parmesanost
Putsa köttet och skär i skivor, salta och peppra. Skala och dela vitlöksklyftorna. Bryn köttet med vitlöken i smöret i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform.
Vispa ihop såsen i en kastrull, koka upp och smaka av med salt och peppar. Red med maizena och häll över köttet i formen. Tillaga mitt i ugnen på 200° ca 15 min.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Putsa och klyfta svampen. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Strimla tomaterna. Stek svamp, lök och vitlök i smöret tills löken mjuknat. Vänd ner tomaterna och stek tills allt fått lite färg. Salta och peppra.
Strö toppingen över köttet. Strö på osten. Gratinera i ugn ca 5 min
Garnera ev med färsk timjan och servera med riset.
Visningar:
Inlagt 2025-11-13 17:07:48






30 min