Receptbeskrivning
Chorizopasta
Ingredienser
för
Beskrivning
Chorizopasta 4port
150g pasta, t ex casarecce
250g broccoli
½ st purjolök
800g färska chorizokorvar/färs
1msk tomatpuré
1dl vispgrädde
1dl vatten, gärna pastavattnet
1tsk japansk soja
½tsk torkad oregano
färsk basilika, till servering
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Skär bort stammen från broccolin. Skala och skär stammen i små tärningar, lägg åt sidan. Skär broccolin i buketter och koka endast buketterna i saltat vatten tills den precis är klar.
Skölj och strimla purjolöken. Ta bort skinnet från korven. Stek korvfärsen och fördela den i mindre bitar under stekningen. Tillsätt broccolitärningar och purjolök. Stek tills allt fått lite färg.
Tillsätt tomatpuré, stek någon minut till. Häll på grädde, vatten, soja och oregano. Smaka av och blanda med pastan.
Toppa gärna med basilika och servera broccoli-buketterna till.
150g pasta, t ex casarecce
250g broccoli
½ st purjolök
800g färska chorizokorvar/färs
1msk tomatpuré
1dl vispgrädde
1dl vatten, gärna pastavattnet
1tsk japansk soja
½tsk torkad oregano
färsk basilika, till servering
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Skär bort stammen från broccolin. Skala och skär stammen i små tärningar, lägg åt sidan. Skär broccolin i buketter och koka endast buketterna i saltat vatten tills den precis är klar.
Skölj och strimla purjolöken. Ta bort skinnet från korven. Stek korvfärsen och fördela den i mindre bitar under stekningen. Tillsätt broccolitärningar och purjolök. Stek tills allt fått lite färg.
Tillsätt tomatpuré, stek någon minut till. Häll på grädde, vatten, soja och oregano. Smaka av och blanda med pastan.
Toppa gärna med basilika och servera broccoli-buketterna till.
Visningar:
Inlagt 2025-11-16 12:20:42






30 min