Receptbeskrivning
Tacolax med mangosalsa
Ingredienser
för
500 g laxfilé utan skinn
2 tsk oregano torkad
1 tsk spiskummin malen
1 tsk paprikapulver
1 st vitlöksklyfta riven
1 st lime, rivet skal
salt
svartpeppar
mangosalsa
250 g mango i tärningar
0.5 st gurka finhackad
1 dl koriander färsk, grovhackad
0.5 st chili finhackad
0.5 st lime, saft och rivet skal
1 st rödlök, finhackad
salt
svartpeppar grovmalen
till servering
isbergssallad
tacoskal eller tortillabröd
2 tsk oregano torkad
1 tsk spiskummin malen
1 tsk paprikapulver
1 st vitlöksklyfta riven
1 st lime, rivet skal
salt
svartpeppar
mangosalsa
250 g mango i tärningar
0.5 st gurka finhackad
1 dl koriander färsk, grovhackad
0.5 st chili finhackad
0.5 st lime, saft och rivet skal
1 st rödlök, finhackad
salt
svartpeppar grovmalen
till servering
isbergssallad
tacoskal eller tortillabröd
Beskrivning
1. Blanda samman oregano, spiskummin, paprika, limeskal och riven vitlök.
2. Skär laxen i grova kuber och blanda noga med kryddbladningen. Låt gärna dra i kylskåp i ca 1 timma.
3. Blanda gurka, mango, chili, rödlök samt saft och skal från lime. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Sprid ut laxkuberna i en ugnsfast form och krydda med salt och svartpeppar.
5. Stek laxen I mitten av ugnen I 5-10 minuter beroende hur stora bitar du skurit den i. Laxen får gärna ha en liten rå kärna när den är färdiglagad.
6. Servera laxen tillsammans med tacoskal eller tortillabröd, grovhackad isbergssallad och mangosalsan.
2. Skär laxen i grova kuber och blanda noga med kryddbladningen. Låt gärna dra i kylskåp i ca 1 timma.
3. Blanda gurka, mango, chili, rödlök samt saft och skal från lime. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Sprid ut laxkuberna i en ugnsfast form och krydda med salt och svartpeppar.
5. Stek laxen I mitten av ugnen I 5-10 minuter beroende hur stora bitar du skurit den i. Laxen får gärna ha en liten rå kärna när den är färdiglagad.
6. Servera laxen tillsammans med tacoskal eller tortillabröd, grovhackad isbergssallad och mangosalsan.
Visningar: 516
Inlagt 2012-05-02 19:52:36