Receptbeskrivning

Ugnsbakad lax med lime och tomat

Ingredienser för
900 g potatis
4 st laxfiléer
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 lime
12 körsbärstomater
1 gurka
2 msk dill hackad
1 msk olivolja


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.Koka potatisen.Lägg laxen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.Blanda crème fraiche med rivet skal av lime. Bred crèmen på laxen. Lägg på körsbärstomater. Sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.Skala, kärna ur och skär gurkan i grova tärningar.  Blanda gurkan med dill och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.Servera laxen med gurksallad och potatis.För allaRätten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot sour supreme (innehåller soja).

Visningar: 403
Inlagt 2011-08-30 21:43:10