Receptbeskrivning

Tandorilax med gurksallad, ris och broccoli

Ingredienser för
600 g laxfilé
400 g yoghurt
4 ingefära
3 st vitlöksklyfta(or)
1 st gurka
1 mynta
1 st broccolibukett
2 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 msk chilipulver
1 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
4 prt ris


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda 2 tsk garam masala, 1 tsk spiskummin, 1 tsk koriander, 1 msk chilipulver och 1 ½ tsk salt med 200 gram yoghurt i en stor bunke. Skala och finhacka 4 cm ingefära och 3 st vitlöksklyftor. Blanda tillsammans med yoghurten och tillsätt 2 msk olja, 1 msk tomatpuré och saften från ½ citron.
Blanda runt ordentligt.

2. Skär laxen i ca 5 cm kuber och blanda ner i tandorimarinaden. Lägg över allting i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 20 min.

3. Koka 4 port ris enligt anvisning på paketet och koka upp en kastrull med vatten till broccolin.

4. Skala 1 gurka och hyvla den på längden med hjälp av en osthyvel. Ta inte med kärnhuset. Lägg den rivna gurkan i en skål och blanda med 200 gram yoghurt. Hacka 1 kruka mynta och blanda i.
Smaka av med salt och peppar.

5. Skölj och skär 1 boccolihuvud i små buketter. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 2-3 min tills de har mjuknat en aning.

6. Servera tandorilaxen tillsammans med gurksallad, ris och broccoli.

Näringsvärde:

684 KCAL
33 g fett
39 g protein
56 g kolhydrater

Recept och foto: Mari Bergman




Visningar: 572
Inlagt 2012-05-03 14:54:07