Receptbeskrivning

Kolatårta

Ingredienser för
4 st äggvitor
2 dl strösocker
175 g mald sötmandel
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
0.5 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2.5 dl vispgrädde
50 g choklad, ljus eller mörk


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175°. Markera en cirkel med en diameter på 23 cm på ett bakplåtspapper.
2. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget. Blanda ner mandeln men rör inte för mycket. Bred ut smeten i en cirkel på bakplåtspapperet. Grädda ca 40 min i nedre delen av ugnen.
3. Blanda alla ingredienserna utom vaniljsockret till kolakrämen.
Koka den ca 15-20 min. Lägg en halv tesked på ett kallt kaffefat för att kolla att den inte är för tunn. Låt svalna, tillsätt vaniljsockret.
Bred smeten över tårtbottnen. Ställ svalt att kallna. Vispa grädde och bred över tårtan.
4. Lägg chokladen en stund på ett lite varmare ställe. Obs: den ska inte smälta, bara bli lite över rumstemperatur. Hyvla med osthyvel chokladen direkt från kakan.

Visningar: 209
Inlagt 2012-05-07 20:29:50