Receptbeskrivning
Köttfärssoppa
Ingredienser
för
Beskrivning
1.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken glansig i 1/2 msk matfett i en rejäl gryta.
2.
Värm 1 tsk matfett i en stekpanna och fräs färsen.
3.
Blanda ner chilipulver, senap och tomatpuré och häll över blandningen i grytan.
4.
Lägg i buljongtärningar och häll på vatten. Låt koka på svag värme.
5.
Skala under tiden potatisen, skär i bitar och lägg i grytan. Koka i 15–20 minuter.
6.
Skala och skär morötterna i skivor och låt koka med i ca 5 minuter. Blanda ner rejält med persilja och smaka av.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken glansig i 1/2 msk matfett i en rejäl gryta.
2.
Värm 1 tsk matfett i en stekpanna och fräs färsen.
3.
Blanda ner chilipulver, senap och tomatpuré och häll över blandningen i grytan.
4.
Lägg i buljongtärningar och häll på vatten. Låt koka på svag värme.
5.
Skala under tiden potatisen, skär i bitar och lägg i grytan. Koka i 15–20 minuter.
6.
Skala och skär morötterna i skivor och låt koka med i ca 5 minuter. Blanda ner rejält med persilja och smaka av.
Visningar: 541
Inlagt 2012-05-12 19:36:09

