Receptbeskrivning

Black and White

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1.
Börja med bearnaisesåsenHacka schalottenlöken lägg hacket i en liten kastrull tillsammans med dragonen.


2.
Häll på vinäger och tillsätt peppar.


3.
Låt koka till nästan all vätska är borta.


4.
Ta av från plattan och låt svalna.



5.
Häll vinägerblandningen i en värmetålig skål.


6.
Vispa ner äggulorna.


7.
Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten (det får inte koka för då skär sig såsen).


8.
Släpp ner en tärning smör och vispa ordentligt.


9.
Fortsätt med en tärning i taget och vispa däremellan.


10.
Smaka av med salt och peppar.


11.
Fortsätt med tryffelsåsenFräs lök, morot och peppar i smör ett par minuter.


12.
Pudra över mjöl, vispa ihop och fräs snabbt.


13.
Vispa ner buljong och vin.


14.
Tillsätt soja och låt sjuda i 2-3 minuter.


15.
Smaka av med socker och lite salt.


16.
Sila såsen, smaka av med tryffelolja.


17.
Gör bönknytenaFörväll bönorna 2-3 minuter i lättsaltat vatten.


18.
Dela upp dem i fyra knippen och rulla en baconskiva runt varje.


19.
Stek dem lätt runtom i lite smör så baconet får färg.



20.
Stek köttetPutsa filéerna krydda dem med salt och peppar.


21.
Stek i smör cirka 2 minuter på varje sida.



22.
Servera Lägg upp en oxfilébit och en kalvfilébit på fyra fina tallrikar.


23.
Skeda över tryffelsås på ena oxfilén, toppa eventuellt med en skiva färsk tryffel och lägg bearnaise på kalvfilén.


24.
Servera med bönknytena.


25.
Strö över lite flingsalt och drag några varv med pepparkvarnen

Visningar: 276
Inlagt 2012-05-12 21:30:43