Receptbeskrivning

Fläskfilé med krämig risotto

Ingredienser för
600 g fläskfilé
1 cantadou färskost vitlök och örter, (125 g
1 st gul lök
250 g skogschampinjoner alt vanliga
2 st vitlöksklyftor
3 dl arborioris
1 krossade tomater, (400 g)
3 msk kycklingfond
4 dl vatten
70 g vattenkrasse alt rucola
smör
rapsolja
salt + nymald svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°.

2. Putsa köttet från senor och vita hinnor. Snitta filén på längden så att det bildas en ficka. Krydda fickan med 1/2 tsk salt och 
1 krm peppar. Fyll fickan med färskosten. Stäng fickan med tandpetare eller bind ihop filén med steksnöre.

3. Hetta upp en panna riktigt ordentligt. Bryn köttet runt om 1 1/2 msk smör 
3–4 min. Krydda med 3/4 tsk salt och 
2 krm peppar. Ta upp och låt köttet vila 
på ett fat.

4. Skala och finhacka löken. Ansa och klyfta svampen. Fräs svamp och lök till fin färg i 1 msk smör ca 4 min. Pressa i vitlöken när det återstår 1 minut av stektiden.

5. Tillsätt ris, tomater, fond, vatten, 
1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rör om och häll i en ugnssäker form (ca 28 x 20 cm). Lägg fläskfilén ovanpå riset och täck över med ugnsfolie.

6. Baka mitt i ugnen ca 50 min, tills riset är genomkokt och köttet har innertemperatur 68°.

7. Skiva köttet och servera det med riset. Garnera med vattenkrasse.

Visningar: 925
Inlagt 2012-05-09 19:43:21